Marmariste Emlak Konut Vergisi



Vergi zamanı geldi

Gonenc Emlak Şirketi Marmariste gayrimenkul sahiplerinin ödemesi gereken vergi ikinci taksit zamanı geldiğini hatırlatıyor.

Son zamanların en iyi yatırım araçlarından biri olan emlak sektöründe, daire fiyatları her geçen gün biraz daha yükselmekte ve kira oranları her geçen sene biraz daha artmaktadır.
Emlak ve kira bedelleri her geçen gün yükselirken bankalardan daha iyi bir kazanç sağlamaktadır. Artık insanlar bankalarda düşük faizlerle para kazanmak yerine bütün yatırımlarını konutlara yönlendirmiş durumdadır. İnsanlar bu büyük kazanç sağlayan yatırıma yönelmiş durumdadır. Marmaris satılık daire sahibi olmak çok kolay ama birde bunun her yıl ödenen emlak vergisi var bunun hakkında sizlere biraz bilgi verelim.

Bina veya arazi sahibi veya ittifak sahibi her ikisi de yoksa binadan faydalanan malik gibi tasarruf sahipleri tarafından ödenen Emlak vergisi öderler. Bunların yanı sıra bazı durumlarda emlak vergisi ödemeyenlere sıfır oranlı emlak vergisi uygulanmaktadır. Geliri sadece emekli maaşından ibaret olanlar ile bunların dul ve yetimleri hiçbir geliri olmayan ev hanımları işsizler gaziler ve şehitlerin dulları ve engelliler Türkiye sınırları içerisinde 200 metre kareye kadar olan tek konuta sahipseler emlak vergisinden muaf tutulmuşlardır ve emlak vergisi ödemezler. Marmaris satılık daire alacak vatandaşların yılın belli dönemlerinde bazı vergi ödemeleri yapmaları gerekiyor. 

Emlak vergisi ödemeleri gayrimenkulün sınırları içerisinde bulunduğu belediyeye yapılıyor. Ödemesi yapılacak gayrimenkul şehir dışındaysa ve belediye "e-belediye sistemini" kullanmıyorsa vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor. Yabancı uyruklu turistler Türkiye'nin her ilinden ve Marmaris satılık daire ve taşınmaz sahibi olabiliyor ve taşınmaz sahibi olmanın getirdiği sorumlulukları da yerine getirmesi gerekiyor. Yabancılar için emlak vergisi muafiyeti bulunmuyor. Onlarda almış oldukları Marmaris satılık daire ve gayrimenkuller için emlak vergisi ödemektedirler.

Emlak vergileri ödeme zamanları, her sene yeniden hazırlanan vergi takviminde açıklanıyor. Buna göre, 2017 yılı 1. taksit dönemi: Mart, Nisan, Mayıs aylarında 2.taksit dönemi: Kasım ayı oluyor. Marmaris emlak fiyatları araştırması yaptıktan sonra sizin için en uygun şekilde aldığınız Marmaris satılık dairenizin emlak vergisini zamanında ödeyerek cezalı duruma düşmekten kurtulursunuz.

Gonenc Emlak

Yorumlar

En çok İzlenilen yazılar

Marmariste Satilik Emlak Almak

Mugla Marmaris Ciftlik Koyu

Ortak Kullanım Alanları