Marmaris Satilik Konut

Mugla Marmaris Emlak sektöründe konut fiyatlarının sürekli yükseldiği gözleniyor. Yeni daireler için, maliyetlerin artışı neden gösterilebilir. Arsa arzının iyice daralması, talebi karşılayamaz seviyede olması fiyatların armasına inşaat maliyetlerinin yükselmesi sonucunu oluşturdu. Çok özel nedenler olması ise satılık konut fiyatlarında düşme beklenmiyor.

Peki; ikinci el konutların satış fiyatları neden yükseliyor? Doğrudan talep artışı diyebiliriz. Ancak; geçmişte mortgage yoktu. Bugün özellikle kredi faiz oranlarındaki düşme, talebin genişlemesi üzerinde pozitif basınç oluşturdu.

Düşünün, kira fiyatlarının 2+1 daireler için 600-650-TL, bahçeli evlerde ise 1000-TL seviyelerinde, başlangıç fiyatı  yaşanıyor ise; konut kredisi ile 5-20 yıl arası vadeli kira öder gibi ev satın alarak kendi evinde yaşama seçeneği nasıl tercih edilir. Orta direk dediğimiz, gelir seviyesine sahip alıcılar daha çok ikinci el ev piyasasında talep geliştirdi. Tuik verilerine bakıldığında Türkiye geneli konut satışlarında yine 1.000.000 adet üzerinde satışın gerçekleşeceği görülüyor.


Marmaris satılık konut fiyatlarında geçen yıl 120-135.000-TL fiyat ile satılan konut satış fiyatı 140-180.000-TL ile etiket yansıtmaktadır.. En yoğun talep, dairelerde, deniz manzaralı olanlar ve sahile yakın lokasyondaki konutlardır. Merkezde emlak fiyatları dinamiktir. 1994 yılından beri konut fiyatları artarak ivme kazanmıştır. Yeni arsalar mevcut durumda olamayacağı için, arzda genişleme yaşanması umudu yoktur. Yazmaya korktuğumuz, maazallah diyeceğimiz, gelecekte kat adetlerini yükselten imar planı değişikliği yapılırsa Marmaris özelliğini yitirir, başka bir yer olur. Şimdiki hali korunsa bile yeter. Fakat hala yerli ve yabancı ailelerin Marmariste konut sahibi olma şanslarının bulunduğu müjdesini verelim. 

Kemal Gonenc

Yorumlar

En çok İzlenilen yazılar

Marmariste Satilik Emlak Almak

Mugla Marmaris Ciftlik Koyu

Ortak Kullanım Alanları