Marmaris satılık daireler // Gonenc Emlak

Marmaris Emlak
Bugün emlak sektöründe neler satılıyor. Son günlerde özellikle televizyon yayınlarında gayrimenkul pazarlama konusunda yoğunluk dikkat çekiyor. Bölgeler arasında çok büyük farklar bulunuyor. Emlak sektörünün kalbi İstanbul. Fakat Marmaris emlak sektörü her ne kadar genelden etkilense de kendi karekteristiğine uygun konumunu yansıtıyor.

Depreme dayanıklı yeni konutlar Marmaris emlak sektöründe alıcı buluyor. İyi lokasyonda bulunan inşaatlarda tamamlanmadan tüm daireler satılabiliyor. Arsa üretimi mümkün olmadığından, değişim süreci yaşanıyor. Eski evler yıkılarak yerine yenileri yapılıyor. Sahile yakın bölgeler bu konuda öncü. Onu hemen takip eden mevkiler ise merkez ve birinci dereceden yakınında bulunan yerler olmaktadır. Sarıana mevkii gibi.

Emlak danışmanları bu konuda bir anlamda devre dışı kalmaktadır. Lokal piyasada, inşaatta yapımcı firma isim ve telefonları bulunuyor. Doğrudan ilişki temin ediliyor. Ancak; yatırım amacı ile satılık daire rezidans butik site içi konut alanlar, primli fiyatdan satabilmek için emlak danışmanına gereksinim duyuyor.

İkinci el satılıklar ise; piyasada, değerinde biraz zor satılmaktadır. Bu tip profile sahip, sabırlı talep yaygın ve yoğundur. Herkez ucuza emlak almak ister. İhtiyaç sahibi olmayanın derğeri altında gayrimenkul satması mantıklı mıdır? Münferit satışlar olmaktadır.

Marmaris,Armutalan, Beldibi,İçmeler emlak fiyatları top seviyesindedir. Fiyatlar genleşerek şişmiştir. Krize rağmen direnç göstererek, artışi yaşamamasına karşın düşme eğilimi göstermemektedir. Adını koyalım sürekli kısmi durgunluk.

Yeni gelişme yönü köyleri işaret ediyor. Yıldızı parlayan Selimiye Köyü çekim merkezi haline geldi. Deniz manzaralı, sahile yakın ve en önemlisi yasal villa inşaatı yapmaya uygun sorunsuz parseller ciddi talep görmektedir. Selimiye emlak sektöründe potansiyel olarak prim yapma özelliğine sahip yatırıma uygun araziler talep görmektedir. Fiyatlar yüksek talebe uygun olarak yükselme gösteriyor. Hisarönü, Orhaniye,Turgut, Söğüt bu yükselen talebin merceği altına girmiştir. İmar çalışmalarında uygulama planları tamamlandıkdan sonra bölgede talep patlaması beklenmektedir. Köylerde bu beklenti fiyatlanmaktadır. Sözümüzü bağlıyalım. Alan her zaman kazanır. Hayırlı alışverişler.

Ekonomist / Kemal Gonenc
Gonenc Emlakçılık Ltd.Şti.

Yorumlar

gonencemlak dedi ki…
2012-2013 emlak sektörü hakkında bilgiler veriliyor. Gelişme yönü belirtilmesi ilginç. Okunmalı.
Unknown dedi ki…
Türkiye güney sahillerinde yüzlerce emlak ilanı güncel bilgilerle veriliyor. Zengin içeriğe sahip emlak portalı.

En çok İzlenilen yazılar

Marmariste Satilik Emlak Almak

Mugla Marmaris Ciftlik Koyu

Ortak Kullanım Alanları