Marmaris kiralık evler // Gonenc Emlak

Son yıllarda Marmaris kiralık ev sektöründe daralma yaşanmaktadır. Bu daralmanın muhtelif nedenleri bulunmaktadır. Özellikle yaz aylarında turizm sektörüne mal ve hizmet üreten firmaların çalışan personeli ve yazlıkçılar, tatilciler nedeniyle kiralık emlak bulmak güçtür.
 Kış aylarında da kiralık ev bulmak sıkıntılıdır. Çünkü yeni üretilen ve kiraya verilen konut arzı sınırlıdır. Marmaris’in yazlık özelliğini kaybederek yaz kış yaşanılır bele haline dönüşmesi nedeniyle nüfus hareketleri durağanlaşmıştır. Aksaz Deniz Üst Komutanlığı personeli konut yetersizliği nedeniyle Marmaris’te talebi tetiklemiştir. Kiralık konut arzının kısıtlı buna karşın kiralayan sayısındaki artış doğrudan fiyatlara yansımıştır.
Marmariste kiralık daire fiyatları 500TL’den başlamaktadır. Yeni dairelerde aylık kira bedeli yükselmektedir. 3+1 kiralık daire fiyatları ise aylık 600-650TL’den başlamaktadır. Konutların metraj, yaş, kalite, lokasyon parametrelerine göre fiyatları belirlenmektedir.

Son 4 yıl içinde en önemli değişiklik kiracı profili üzerine olmuştur. Ev sahipleri artık kira bedelinden çok kiracının sosyal durumu ile daha çok ilgilenmektedir. Bankacı, subay, ast subay, öğretmen, kamu görevlisi konumundaki aileleri tercih etmektediler. Kiralamalar sezonluk veya yıllıktır. Emlak şirketleri günlük haftalık gibi kısa süreli kiralama faaliyetine sahip değildir. Marmaris’te böyle bir sistem bulunmamaktadır.Bu konuyla ilgili servis turizmcilerin faaliyet alanı içindedir.
 
Marmaris’te kiralık ev ilanları resmi sitemizde güncel bilgilerle sunulmaktadır. Gönenç Emlak Şirketi resmi sitesi detaylı açıklamalarla kiralık ilanlarını yayınlamaktadır.
 

Yorumlar

gonencemlak dedi ki…
Yaz mevsiminin sona ermesi ile birlikte 2014 yılı Mayıs ayına kadar kiralama sezonu hareketlilik yaşayacaktır. Fiyatlarda düşme olmaz. Ancak,Kiralik ev arayan için seçeneklerin artması avantajı vardır.
Marmaris Emlak dedi ki…
Marmarisde kiralık ev için rezervasyon dönemi başladı. Ev sahibi emlak danışmanına kira kontratının dört ay sonra biteceğini bildiriyor. Evin kiralaması için pazarlama çalışması hemen başlatılıyor. Önceden rezervasyon listesi oluşturuluyor. Evin boşalmasının akabinde yeni kiracı geliyor.

En çok İzlenilen yazılar

Marmariste Satilik Emlak Almak

Mugla Marmaris Ciftlik Koyu

Ortak Kullanım Alanları