Arsalar,İmar Bilgileri // Marmaris Gonenc Emlak

Selimiye Mahalle oluyor.

Gayrimenkul sektörünü ve özellikle de Marmaris Emlak ve Selimiye emlak sektörünü yakından ilgilendiren yeni gelişmeler dikkat çekiyor. İzliyoruz. Muğla'nın büyükşehir olması 6 Aralık 2012 tarihinde 28489 sayılı resmi gazetede 6360 sayılı kanun yayınlanarak yürürlüğe girdi. Uygulaması ilk yerel seçimlerle birlikte gerçekleşiyor.

Datça Bozburun Plan Hükümleri

Bilindiği gibi Selimiye Köyü; Datça Bozburun plan hükümlerine tabidir. Temel uygulamaların kaynağı, kuralları planların legant bilgilerinde çok açık yer alarak belirtilmiştir. Yetkili daha önceleri Bayındırlık bakanlığı Muğla il imar Müdürlüğü çalışmaları yürütüyordu.

G.D.Y.K.

Geçiş Dönemi Yapılaşma Koşulları ise Datça Bözburun Plan Hükümlerini referans alarak yeni yönetmeliğin uygulanması ile yeniçalışma başladı. Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü, yönetmelikteki kriterlere uygun konumda tarlaları arsa statüsüne konum olarak getirdi. Butik otel, villa yasal inşaatı ruhsatları verildi. Kaçak yapılaşmayı önlemesi ve köylüyü rahatlatması açısından çok da yararlı oldu.

Marmaris

Yeni yasa İl Özel İdare Müdürlüğü'nün kapatılmasını emrediyor. Yeni uygulamaya göre Marmaris Belediyesi imar planlarını hazırlayacak ve ya hazırlatacak. Muğla Büyük Şehir Belediyesi onayladıkdan sonra yürürlüğe girecek. Yeni yılda gelişmeleri izleyeceğiz. Yasa iptal olmaz ise, seçimlerin ardından yapılanma gerçekleşecek. Ne diyelim. Wait and see.

Ekonomist - Kemal Gonenc

Yorumlar

gonencemlak dedi ki…
Seçimlere kadar, yasal inşaatlar devam ediyor. Yeni ruhsat verilmeye devam edilecek mi?
Marmaris Emlak dedi ki…
Köyler mahalle oluyor. Kriterlere uygun arsalara İnşaat ruhsatı veren İl Özel İdare Müdürlüğü kapatılıyor. Büyük Şehir Belediyesi beklentileri karşılayacaktır.

En çok İzlenilen yazılar

Marmariste Satilik Emlak Almak

Mugla Marmaris Ciftlik Koyu

Ortak Kullanım Alanları