Gayrimenkul Anlaşmasi Yapmak

Gayrimenkul anlaşması

Anlaşma Yapmak

Muğla Marmaris emlak piyasasında taşınmaz alım satımı yanı sıra sektörde gayrimenkul anlaşması yapmak hakkında bazı deneyimler paylaşıldı. Ülkemizde olduğu gibi yerel Marmaris gayrimenkul piyasasında faaliyet kapsayıcı olarak aktiftir. Ancak genellikle emlak konut alım satımı ve işlemlerin gerçekleşmesine aracılık eden danışmanların faaliyeti gözlemlenir. Menkul piyasası üzerinde finansal hareketler bu denli aktif değildir. Gayrimenkul anlaşmaları yapmanın dikkat edilmesi gereken unsurları vardır. Sektörde tecrübeler edinmiş konuk yazarımız basit gibi görünen hususlarda gayrimenkul anlaşması hakkında uyarılarını paylaştı.

Gayrimenkul Anlaşması

Stres zamanlarında iletişim hızla bozulabilir. Anlaşmalarınızı yazılı olarak almak hiç bu kadar önemli olmamıştı, karşı tarafın sözlerini yerine getirmemesini beklediğinizden değil, ikinizin anlaşmanın nasıl olduğunu bildiğinizden emin olmanız gerekir. İşte karşılıklı kabul edebilecek anlaşma oluşturmakta pratik ipuçlarımızı sunalım.

1-Yazılı alınız.

Teknik açıdan sözlü anlaşmanız olabilir. Çoğu durumda hala yasaldırlar. Ama anılar kaybolur. Kendinizi sürü güçlükten kurtarın. Hemen başlangıçta anlaşma yapın. Yapmak isteyeceğiniz son şey, iki taraf da kavga ederken anlaşmaya varmaya çalışmaktır.

2-Sözleşmeyi Basit tutmaya özen gösteriniz.

Yasal hale getirmek üzere hukukçuya ihtiyacınız yok. Her iki tarafın anlayabileceği dil kullanın. İleri geri başvurabilmek amacıyla paragrafları numaralandırdığınızdan şüphe etmeyin.

3-Sözleşmeyi yetkili kişinin imzalandığını kontrol etmek gerekir.

Teknik açıdan şirketin temsilcisi anlaşma yapıp imzalayabilse, anlaşmada kişinin, şirket unvanının olduğundan emin olmak çok daha kolaydır.

4-Her tarafı net şekilde tanımlayın.

Yukarıdaki açıklamalarda biraz değindim ama konu tek başına duracak kadar önemle ele alınmalıdır. Kişinin adını, şirketteki rolünü ekleyin. Artı, elbette, uygun ticari varlığı olan şirketi listeleyin.

5-Ayrıntıları ilave ediniz.

Özellikle bağımsız yüklenici sözleşmesi yapıyorsanız önemlidir. Sorumluluklarını, yetkilerini detaylı sorgulamanız gereksiniz.

6-Ödemeyi belirtmelisiniz.

Ödemenin miktarı, vadesinin sıklığını belirtin. Ödeme gecikirse neler olur? Kredi kartları ödemede kullanılabilir mi? Ya iş yapılmazsa?

7- Sözleşme Kapama

Söz konusu olduğunda, 30 günlük iptal politikaları olmasını seviyorum. Al/sat gibi diğer şeylerde geçerli olmaz.

8-Anlaşmazlıkları çözmenin üzerinde anlaşın.

İşler ters giderse karşı tarafın yapacağını sözleşmenize yazın. Anlaşmazlığınızı mahkemeye gitmek yerine tahkim veya arabuluculuk yoluyla halletmeye karar verebilirsiniz. Her iki tarafa genellikle mahkeme davasından pahalıdır.

9-Sözleşmeyi yönetmek.

Siz ve karşı taraf farklı arabuluculuk, tahkim ve yasal işlemler için eyaleti seçin. Bu yüzden dikkatlice düşünün.

10- Gizlilik anlaşmaları.

Yeterince vurgulamıyorum. İşinizle ilgili gizlilik sözleşmesine ihtiyacınız var. Gizlilik ihlal edilirse ne olur? Onu kontrol altında tutan tek şey gizlilik anlaşmasıdır.

Daima yazılı anlaşma yapın. Sıfırdan başlamak zorunda değilsiniz. Mevzuatı bilen avukata danışmak bize göre doğrudur.

İrtibat: 0532 312 01 16

Yorumlar

En çok İzlenilen yazılar

Ortak Kullanım Alanları

Mugla Marmaris Ciftlik Koyu

Marmariste Satilik Emlak Almak