Gayrimenkul Degerleme

Gönenç Emlak şirketi gayrimenkul pazarı kapsamında sık sorulan sorulardan gayrimenkul değerleme konusunda açıklamaları paylaştı. Sektörün her geçen gün daha fazla büyüyerek ilerlemesi, konut kredisi veya ipotekli konut alım satımı kavramlarının gün geçtikçe daha yaygın olması bu işlemin gereğini arttırıyor. Günümüze bakıldığında konunun kıymetinin giderek artmasının bir sonucu gayrimenkul değerleme uzmanlığı günümüzün ve geleceğin  meslekleri içinde yerini alıyor.

Gayrimenkul Değerleme Nedir?

Sektörünün vazgeçilmezleri içinde yer alan gayrimenkul değerleme oldukça önemli ve gerek duyulan bir işlemdir. Belirlenmiş olan taşınmazın gerçek değerinin ortaya çıkarılmasında son derece etkilidir. Taşınmazın tespit edilmesi için yapılan işlemlerin tamamını kapsamaktadır.

Uzmanların yaptığı işlemlerde emlak değerini belirlemek için birçok teknik kullanılabilir. Bu yöntemler taşınmazın bulunduğun konuma, kullanım amacına, bulunduğu duruma, yaşına, niteliğine gibi  değişiklik gösterebiliyor. İşlemleri belirlenmiş olan kriterlere, tamamen nesnel ölçütlere kullanılır etik kurallar çerçevesinde gerçekleştirilir.

Gayrimenkul değerleme işlemleri günümüzde konut kredisi ve ipotekli mülk alım satımı konusunda ilk plana çıkıyor. Ve çoğunlukla konut kredisi başvurularında, ipotekli mülk alım satımı gibi konularda kullanılmaktadır. Bu teknikle Marmaris satılık ev alımında yaygın kullanım olduğunu belirtmiş olalım. 

Yetkili Uzmanlık

Gayrimenkul sektörü için oldukça gerekli olan gayrimenkul değerlemesi bu alanda eğitim almış, lisans sahibi olan kişiler ve bünyesinde bu alanda uzman kişileri bulunduran, Sermaye Piyasa Kurulu(SPK) listesinde adı geçen lisans sahibi gayrimenkul değerleme şirketlerince gerçekleştirilebilir.

Konusunun uzmanları değerlemesini gerçekleştirerek gerçek değerini belirleme ve raporlama yetkinliğine sahiptirler. Özellikle ipotekle taşınmaz alım satımı, konut kredisi, yapılacak olan  faaliyetler için değerleme yapma yetkinliğine sahiptirler ve bağımsız çalışırlar.

Sektörünün her geçen gün daha gelişmesinden dolayı doğru orantılı değerleme uzmanlığı gelişerek günümüzün ve geleceğin meslek kollarından biri haline geliyor. Gayrimenkul değerleme uzmanlığı alanında lisans sahibi olan kişilerin özelliklerinden birisi bağımsız olmalarıdır. Bağımsız olduklarından dolayı taşınmaz fiyat yükseltme, alım satım işlerinde aracılık gibi durumlarla karşılaşılmaz.

Değerleme İşlemi Yapılanlar

Gayrimenkul değerleme uzmanlarının incelemesi sonucu raporu hazırlanan gayrimenkul türleri beş başlık altında toplanabilir. İncelenerek değerlemesi yapılan türleri şunlardır; konut, ticari , tarımsal, özel amaçlı kullanılan gayrimenkul sayılabilir.

İrtibat: 0532 312 01 16

Yorumlar

En çok İzlenilen yazılar

Ortak Kullanım Alanları

Mugla Marmaris Ciftlik Koyu

Marmariste Satilik Emlak Almak