DASK Avantajını Ertelemeyin


Zorunlu Deprem Sigortası

Muğla çevresi Marmaris gayrimenkul piyasasında hizmet veren Selimiye Emlak firması DASK avantajını ertelemeyin uyarısında bulundu. Elektrik ve su aboneliği yaparken veya tapuda satış işleminde mecburi olarak poliçe ibraz edilmesi nedeniyle deprem sigortası yapılıyor. Süresi bir yıl olan bu sözleşme maalesef genellikle yenilenmiyor. Oysa olası deprem sonrası yaşanan hasar giderlerinin karşılanması bu durumda sağlanamıyor.  Oysa konu ne ihmal edilebilir ne de ertelenebilir.

Türkiye riskli bir deprem kuşağında olması ve aralıklar ile şiddetli depremlerin yaşanması nedeni ile her konut için mecburi deprem sigortası mecburiyeti getirilmiştir. Önemli olan konuyla ilgili araştırma yapanlar DASK sigortası yaptırabilmek için nelere ihtiyaçları olduğunu hemen öğrenebilir. Marmaris Emlak Konut piyasasında deprem sigortası yaptırmak isteyenlerin işlemin hızlı tamamlanması için aşağıda belirtilen belgeleri temin ederek en yakın sigorta firmasına başvurmaları yararlıdır.

DASK için Gerekenler

-           Kişilerin adı, adresi, telefon numarası ve cep telefonu
-           Kişilerin vergi ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası
-           Sigorta yapılacak taşınmazın açık adresi
-           Tapu bilgileri (Aslı ya da fotokopisi)
-           Binanın inşa edildiği yıl
-           Binanın yapı özellikleri (çelik, betonarme karkas, yığma kargir ve benzerleri)
-           Binada bulunan kat sayısı
-           Binanın hasar durumu
-           Konutun yüz ölçümü
-           Konutun kullanım biçimi

Deprem Sigortası Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bu belgeleri eksiksiz bir biçimde temin eden herkes deprem sigortası müracaatı yapabilir. Uzmanlar bu konu da müracaat yapılmadan önce farklı şirketlerden fiyat teklifi alınmasını öneriyor. Bazen firmaların hazırladıkları deprem sigortası paketlerinde farkı konularla ilgili yaşadıkları problemleri de kapsam içerisine almaları avantaj haline gelir. Deprem sigortaları her ne kadar can kurtarıcı bir önlem olmasa da deprem sonrası yaşanacak mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla son derece önemlidir.

Poliçe Süresi

Özellikle yeni yapılan binalarda artık mecburi hale getirilen deprem sigortası uzmanların evlerin farklı özelliklerine göre belirledikleri oranlarda ödenen primlerle yapılmaktadır. Primler senede bir kez ödenmektedir. Artık her konut için geçerli olan bu sigorta geçmişte yapılmış yapılar için de uygulanabilir. İsteyen herkes belgeleri temin ederek kısa süre içinde müracaatlarını yapabilir. Sahip oldukları yapıları garanti altına alabilir.

İşlem ardından hazırlanan poliçeler yapı sahiplerine teslimi yapılır.  Yapılar deprem sigortası kapsamına alınmış olunur. Artık yasal zorunluluk olan konuyla ilgili girişimleri yapmayanlar her hangi bir deprem sonrası yaşadıkları maddi kayıplar için hak iddia etme avantajına sahip olamaz. Deprem sigortasının önemini arttıran bu risk yönetimidir.

İrtibat: 0532 312 01 16

Yorumlar

En çok İzlenilen yazılar

Ortak Kullanım Alanları

Mugla Marmaris Ciftlik Koyu

Marmariste Satilik Emlak Almak