Ev satin alma sonrasi



Sonradan Çıkan Giderler

Gönenç Emlak Şirketi ev satın alma sonrası ortaya çıkan giderler nelerdir ve nasıl hareket edilmeli konusunda açıklama yaptı.Yol haritanızı belirlerken dikkate alınması gerekenler ve öneriler yazıda Marmaris Emlak Sektörü ile paylaşılıyor.

Bir ev sahibi olabilmek için çoğu kişi yıllarca para biriktirir. Genellikle konut kredisi borçlarına girişerek en sonunda hayallerindeki eve sahip olabiliyor. Bütçemize oldukça dikkat ederek yıllarca uğraştığımız bu konuda ev seçerken titizlikle davranıyoruz. Bütçemize uygun alabileceğimiz en iyi özelliklerdeki evi almaya çalışıyoruz. Tüm uğraşlar sonucunda konut alıyoruz. Fakat ne yazık ki evi satın almakla sorunlar bitmiyor. Ev satın alma sonrası tapu işlemleri bitince, evin içindeki tadilatlar vb. sorunlarda başlar. Yazımızda size ev satın alma sonrası  ne gibi önemli kararı nasıl vermeniz gerektiğine değinelim  Ev satın aldıktan sonra  uğraşmanız gereken sorunlara bakalım.

Doğru Bütçe Yönetimi

Yeni ev satın almak için yapmanız gereken ilk şey bütçe düzenlemek olmalıdır. Elinizdeki bütçe ne kadarsa o bütçeye uygun evi aramaya başlayabilirsiniz. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken bütçenizin konut fiyatıyla uygun olmasıdır. Eğer bütçenizin tamamını eve öderseniz, satış ardından çıkacak ev giderleri sizi zor durumda bırakabilir. Evi satın aldıktan sonraki masrafı nasıl olsa öderim diye düşünmeyin. Bu giderler küçük çaplı olmayıp sizi  zorlayabilir. Bu nedenle ev alma konusundaki ilk tavsiyemiz bütçeden asgari %10 kısmını ev aldıktan sonrası için ayırmanızdır.

Bütçenizde düşünmeniz gereken bazı hususlar var. Satın aldığınız evde tadilat vb. ihtiyacının olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Eğer böyle  ihtiyacınız varsa masrafın evi satan kişi tarafından karşılanmasını talep edebilirsiniz. Satıcı masrafları karşılamazsa evdeki tadilatlar için bütçe ayırmalısınız.

Ödeyeceğiniz diğer giderler tapu ödemeleridir. Bazı kişiler tapu masraflarını satıcının karşıladığını sanabiliyor. Ancak, tapu masrafları alıcı tarafından karşılanan ve tahminlerin üzerinde tutan meblağlardan oluşabilir.

Son olarak ev satın alma işlemlerinden sonra sigorta için de para ayırmanızı tavsiye ederiz. Bazı kişiler evlerini sigorta yapmaya bütçe ayırmasa da sigorta aslında evinizi korumak için yapabileceğiniz en güzel yatırım. Ayrıca, elektrik su aboneliklerinin yenilenmesi, boya badana, parke, enerji pompası, klima yenileme gibi giderler ikinci el konutlarda kaçınılmazdır.

Ev satın alma konusunda, Basit fakat önemli önerilerimizi dikkate alarak bütçenizi dengelemek kolaylaşır.


Yorumlar

En çok İzlenilen yazılar

Marmariste Satilik Emlak Almak

Ortak Kullanım Alanları

Mugla Marmaris Ciftlik Koyu