Konut İmarlı Arsa




Konut İmarlı Arsa Özellikleri


Gönenç Emlak Şirketi sık sorulan sorular kapsamında en basit anlatımı ile konut imarlı arsa hakkında açıklamalar yapıyor. Marmaris emlak piyasasında arsa ile arazi arasındaki fark, konut veya ticari imara sahip parseller sokaktaki vatandaş tarafından ayni özellikle tutuluyor.Tarla için, zeytinlik için bile benim arsam diye ifade ediyor. Konu üzerine kolay anlaşılır birşeyler söyleyelim.

Konutların yapımına uygun arsalara konut imarlı arsa denmektedir. Böylesi arsalar imar planlarına yönelik geliştirilmektedir. Her türlü imar planının yapıldığı arsalarda genellikle  konutlar yapılmaktadır. Konutların yapılması için ilk olarak inceleme yapılmaktadır. İncelemenin ardından projesi hazırlanmaktadır. Marmaris satılık arsa ilanlarında özellikle sahip olunan nitelik vurgulanır.  

Konut imarlı arsa nedir? Sorusu için bulunan  açıklamalar imarlı arsanın genel tanımının tümüdür. Şehir yaşamı  modern hayatın en bilinir yapıtları konutların yapıldığı bölgeler imar alanlarına açıktır. Belirtilen alanlar imar planlarının ardından yapılanmakta, geliştirilmektedir. Arsa sahibi  alanda konut imar projelerini yapılandırmadan önce belediyeye başvuruda bulunmaktadır. Müracaat ardından belediye onay verdikten sonra imar projeleri hayata geçirilmektedir. Mevcut arsanızın durumu hakkında Kadastro durumu gereken bilgiyi yansıtır.

İmarlı Arsa Ne İşe Yarar?

·         İmar belediye sınırı ile başlamaktadır
·         İmar planları arsada yapılacak konutların uygun olması
·         Arsanın yapılanma koşullarını da gösterir
·         Arsanın tabana uygunluğu da gösterilir
·         Alanın metrekaresi hakkında bilgi edinilir
·         Bahçe mesafesini belirtir

Konut imarlı arsada bölgenin çapına uygun konutlar yapılmaktadır. Bu konutlar ilk olarak proje çapında geliştirilmektedir. Daha sonra belediyeye konu ile ilgili bildiride bulunulmalıdır. Bildiri veya başvurunun ardından imara açılacak olan arsanın yapılandırılma süreci başlamaktadır. 

Konut imarlı arsa ne demek? Sorunun açıklaması yanı sıra  imar planları hakkında detaylı  bilgi almak için belediyeye dilekçe verilmelidir. Belediye dilekçeyi inceledikten sonra arsa sahibine konut yapılacak imar arsası ile ilgili bilgiler vermektedir.

Konut İmarlı Arsa Tespiti

Konut imarlı arsa, uygunluk açısından konut yapmaya yeterli alandır. Belirttiğimiz arsaların yapılmasından önce belediyeye başvuru yapılmaktadır. Başvurunun ardından belediye arsayı inceler, tespit edilir. Yapılan tespitin ardından konut imarlı arsa için diğer ihtiyaçlarda değerlendirilir. Sağlık, yeşil alan, eğitim gibi imar planları tespit edilmektedir. Halka açıklanma zorunluluğu bulunmayan imar planları durumunda gereksiz imar planlarının yapılandırılmasının önüne geçilmektedir. İmar planları için yine belediyeden bilgi alınmaktadır. Belediye bu konuda gerekli desteği sağlamaktadır. Konu ile ilgili ayrıca gayrimenkul uzmanları gerekli desteği sağlayabilir. İmar arsasının incelenmesinin ardından ise planlamalara başlanır

Gönenç Emlak Marmaris



Yorumlar

En çok İzlenilen yazılar

Marmariste Satilik Emlak Almak

Mugla Marmaris Ciftlik Koyu

Ortak Kullanım Alanları