Ortak Kullanım Alanları


İş Yeri Ortak Alan Kullanımı


Dükkan alımı yaparken veya kiralarken alan kullanımı konusuna talipler, hangi alanları kullanabileceklerini bilmedikleri takdirde çevre sakinleri veya resmi kurumlar ile sorun yaşayabilir. Öncelikle iş yeri kiralandığı veya satın alındığı zaman kullanım alanının sadece bağımsız bölümün kapalı alanı olduğunu bilmek gereklidir. Kimi zaman dükkan önlerini veya kaldırımları işgal eden iş yeri sahipleri çok ciddi sorunlar yaşayabilirler. İş yerlerinin ortak kullanım alanı hakkında tam anlamı ile bilgi sahibi olması gereken iş yeri sahipleri, alanları amacı dışında kullanamazlar. Muğla Marmaris Emlak Konut Piyasasında benzer sorunlar olmaktadır. 

Çok sayıda kişinin yaşadığı yapıda bilinçsiz kullanım ortak alan işgaline girebilir. Böylesi durumda haklarında şikayet olduğu takdirde çok ciddi kanuni sıkıntı yaşamak mümkündür. İş yeri sahipleri kesinlikle iş yerlerinin kullanım alanları hakkında ellerinde bulunan belgelere göre hareket etmelidir. Örneğin apartmanın altında bulunan kafeterya sırf daha çok kişiye hizmet vermek amacıyla apartman önüne veya bahçesine de masa koyabilir.  O zaman  binada yaşayan kişilere ortak kullanım alanı ihlali konusunda itiraz etme hakkı doğabilir. Eğer yapılan kira veya satış işlemlerinde alanların kullanılabileceği hakkında resmi ibare bulunmuyorsa o zaman iş yeri sahibini sıkıntılı günler bekleyebilir.Keza Marmaris satılık ev alırken bile ortak kullanım alanları haklarınızın neler olduğunu kat mülkiyet sözleşmesine bakarak öğrenmeniz gerekebilir.

İş Yerinde Kullanım Alanları

İş yeri kullanım alanlarının belirlenmesi konusunda çoğu zaman yetki belediyelerde bulunur. İnsanların iş yeri kiralarken veya satın alırken konu hakkında gerekli bilgileri tam olarak almaya özen göstermelidir. Günümüzde kaldırım veya yol gibi halkın ortak alanlarının izinsiz kullanımı konusunda iş yerlerine çok ciddi yaptırımlarda bulunan kanunlar uygulanır. Artık esnaf bu konuda çok daha dikkatli davranmaktadırlar. Eğer binada yaşayan kişi, aile, alt katında yer alan iş yerinin ortak alan ihlali yaptığını düşünüyorsa mahkemeye veya diğer resmi kurumlara başvurup kısa zaman içinde sorunu çözüme kavuşturabilir. Dükkan kullanım alanı hakkında belirlenen sınırların dışına çıkmamaları gerektiğini bilen tüm iş yeri sahipleri sınırlara uydukları takdirde her hangi sorun yaşamaz Daima karşılıklı olarak birbirimizin haklarına saygılı olmamız insanlığın gereğidir.


Yorumlar

En çok İzlenilen yazılar

Marmariste Satilik Emlak Almak

Mugla Marmaris Ciftlik Koyu