Marmaris kiralik daire // Gonenc Emlak

Marmarisde kiralık daire bulmak giderek güçleşiyor. En belirleyici neden konut arzında daralmanın yaşanması. İmarlı arsa üretilemiyor. Fiziki olarak bu durumun aşılması mümkün görülmüyor. Marmaris ormanlarla çevrili olduğundan büyüme, yayılma olanak dışı. Çevrede yer alan köylerde ise kadastro çalışmaları nerede ise tamamlandı. Selimiye emlak sektöründe bu nedenle hareketlilik yaşanıyor. Ancak;buralarda, Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü'nün yönetmelik değişikliği ile kazanılan avantaj 6360 sayılı yasa ile Muğla'nın büyük şehir statüsü kazanması ile neler getireceği net görülemediğinden, ne olacağı belli değildir. Marmaris'de dönüşüm başlamış ve eski binalar,iki katlı binalar yılılarak çok katlı bina yapılarak yeni Marmaris kiralik daire üretilmektedir. Ancak, talebin karşılanmasından söz etmek olası değildir.



Kiralik ev

En çok tercih edilen daireler, merkeze ve plaja yakın lokasyonda yer alanlardır. Metraj, yaş, kaçıncı kat,lokasyon paremetrelerinin Marmaris kiralik daire fiyatlarına doğrudan etkisi vardır. 2+1 daire fiyatları asgari 500-TL, yeni dairelerde ise 750-TL fiyatlar görülmektedir. Ev kiralamada talebin profilinde ev sahiplerinin aradığı özellikler ciddi olarak nitelenmektedir. Subay, ast subay, bankacı, memur, emekli yani sabit geliri olan kiracı profili tercih edilmektedir. Sezonluk kiralamalarda ise ev sahipleri pek sıcak bakmamaktadır. Tatil evi olarak kısa süreli, günlük,haftalık kiralama sistemi Marmaris de gelişmemiştir. Bu yönde talep apart oteller tarafından karşılanmaktadır. Genel anlamda emlak danışmanlarının hizmet dışı sektör olarak görülmektedir.

Gonenc Emlak

Şirketimiz 1994 yılından beri Marmaris Ticaret odası üyesi olarak güney sahillerinde profesyonel danışmanlık hizmeti vermektedir. Şirketimizin resmi sitesi gonencemlak.com.tr kiralıklar sayfasında detaylı bilgi,resim ve güncel ilanlar sunmaktadır. Lütfen taleplerinizi,isteklerinizi iletiniz.

Ekonomist / Kemal Gonenc

Yorumlar

Marmaris Emlak dedi ki…
Marmaris kiralik daire fiyatı hakkında ve ev bulma sıkıntısı hakkında açıklamalara yer veriliyor. Kiralik villa için de hepsi geçerli.
Marmaris Emlak dedi ki…
Marmaris kiralik daire fiyatları önümüzdeki günlerde hızla yükselecek. Ev kiralamak isteyenler işinizi Nisan ayına bırakmayınız.

En çok İzlenilen yazılar

Marmariste Satilik Emlak Almak

Mugla Marmaris Ciftlik Koyu

Ortak Kullanım Alanları