Emlak Vergisi

 


Emlak Vergisi Ödeme Tarihi

Şirketimiz konut kredisi faiz oranlarındaki avantajla ev sahibi olanlara belediyeye emlak vergisi ödeme tarihi için gününü kaçırmayın uyarısını yineledi. Konut sahipleri artık vergi ödemekle yükümlü. Ancak istisnai durumlar var. Bu yönde gelen sorular nedeniyle konuyu gündeme alarak açıklamakta yarar gördük. Paylaşımlara devam ederek şirketimiz yazarlarının içeriklerini sunacağız. Son zamanların en iyi yatırım araçlarından birisi Marmaris Emlak piyasasında, satılık konut fiyatlarındaki yükselmedir. Her geçen gün fiyatlar biraz daha yükselmekte ve kiralık evlerin fiyatları her geçen sene artmaktadır.

Ev Sahipleri

Kira bedelleri gün geçtikçe yükselirken kiracılar arayışlara giriyor. Artık insanlar bankalarda düşük faiz getirisiyle yetinmek yerine yatırımlarını konutlara yönlendirmiş durumdadır. Önemli kazanç sağlamayı başaran yatırıma yönelim artmış durumdadır. Marmaris satılık daire sahibi olmak birçok ailenin hayali olmaya devam ediyor. Evi olanlar ise vergilerin artışından mutlu değil. Her sene ödenmesi mecburi olan bu vergi konusuna değinelim.

Vergileri Kimler Öder?

Taşınmaz olarak bina ya da arazi sahibi ya da ittifak sahibi olanlar ile binadan faydalanan malikler tarafından Emlak vergisi ödenir. Bu vergiyi ödemeyenlere sıfır oranlı gayrimenkul vergisi uygulanır. Gelir açısından yalnızca emekli maaşı olanlarla bunların dul ve yetimleri, geliri olmayan ev hanımları işsizler gaziler, şehitlerin dulları, engelliler ödeme yapmazlar. Zira Türkiye hudutları içinde 200 metre kareye kadar tek konuta sahip bulunanlar bu vergiden muaf tutulmaktadır. Marmarissatılık ev alacak yurttaşlar senenin belli zamanlarında bazı vergi ödemelerini yapması gerekir. Emlak vergisi ödemeleri sahip olduğunuz taşınmazın sınırları içerisinde bulunduğu belediyeye yapılır. Gayrimenkul şehir dışındaysa ve belediye "e-belediye sistemini" kullanmıyor ise vergi ödemesi kolaylığı vardır. Örneğin tüm belediyelerden PTT Havalesi ya da Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabilir. Yabancı uyruklular Türkiye'nin her ilinden karşılık esası şartları gereği Marmaris satılık daire alarak taşınmaz sahibi olabilir. Taşınmaz sahibi olmanın getirdiği sorumlulukların yerine getirmesi gerekiyor. Yabancılar için bu vergiden muafiyet bulunmamaktadır. Türk yurttaşları gibi almış oldukları Marmaris satılık daire ve diğer tip taşınmazlar için gayrimenkul vergisi ödemektedirler.

Cezalı Ödeme

Emlak vergileri ödeme kabul tarihleri, her yıl yeniden hazırlanan vergi takviminde açıklanır. Buna göre, 2020 yılı 1. Taksit dönemi: Mart, Nisan, Mayıs aylarında 2.Taksit dönemi: Kasım ayı içinde yapılmalıdır. Emlak vergisini zamanında ödediğiniz takdirde cezalı ödemeye lüzum kalmaz. Unutmayalım vergi kutsaldır.



WhatsApp: 0532 312 01 16

Yorumlar

En çok İzlenilen yazılar

Ortak Kullanım Alanları

Mugla Marmaris Ciftlik Koyu

Marmariste Satilik Emlak Almak