Emlak Danışmanı Seçimi

Marmaris Gönenç Emlak Şirketi güney sahillerinde 25 yıl hizmet veren firmamız yazarlarının yazılarını paylaşıyor. Yetki belgesi olmayanlar artık bu sektörde hizmet veremiyor. Giderek meslek kabul edilerek örgütlenen devlet desteği ile ticarette iyileştirmeler gelişiyor. İnsanlar gayrimenkul danışmanından birçok şey beklemektedir. Emlak Danışmanlığı işi sadece tecrübe ile yürümemektedir. Yapılan iş sadece birkaç teknolojik araç kullanmaktan ibaret değildir. Bunu aksine birçok konuda uzman olunması gerekmektedir. Bu işi yapanlar yıllar sonra gayrimenkul işinin insanların hayatını etkileyen çok önemli bir iş olduğunu öğrenirler. En basitinden satılık ev almak çok önemli bir karardır. Bu kararın alınmasında da emlakçının rolü de büyük olmaktadır.

Satmanın Önemi

Ev almak isteyenler güzel bir semtte ve mahallede oturmak isterler. Emlak Danışmanı bir mahalleyi tavsiye ettiğinde birçok şeyi düşünmek zorundadır. Yanlış atılan bir adım emlakçının işine bile mal olabilmektedir. Uygunsuz kişilerin olduğu bir mahalle gösterildiğinde müşteri vazgeçebilir. Her müşterinin farklı isteği vardır. Mahalle seçmek de çok önemli bir iştir. Doğru mahalle seçimi demek huzurlu bir ortam demektir. Bütün bu konulara hakim olmak için 90-120 saat süren kurslar yeterli değildir. İnsanların çok önemli biri karar vereceği anda onlara yardımcı olmak gerekmektedir. Bu iş de bu yüzden çok büyük sorumluluk gerektirir.

Hizmet Kalitesi

Bu işi yapanlar hiç ummadıkları sorunlarla karşılaşabilmektedir. Bu sorunlara pratik çözüm üretilmelidir. Çünkü kişiler oturacakları ya da ofis haline getirip ekmek kapısı yapacakları bir yer isterler. Bunun için de son derece titiz davranırlar. Bunun için de evin fiyatının dışında hangi çatı malzemesinin, hangi döşemelerin iyi olduğunu da bilmek gerekir. Ayrıca bunları satan yerleri de bilmek gerekir. İnsanlar teknoloji dünyasında yaşadığımız için internet konut fiyatlarına rahatlıkla ulaşmaktadır. Bu yüzden de gayrimenkul danışmanlarından farklı beklentileri olmaktadır. Bize göre verilen hizmet kalitesi firmanın değerini gösterir.

Danışmak Kazandırır

Satılık ev almak isteyenler vereceği teklifin nasıl olduğunu emlakçıya sormaktadır. Satıcının ne istediği bilinmese de konu hakkında bilgi sahibi olunduğundan yorum yapacak yeterlilikte olunması gerekmektedir. Fakat insanlar her zaman tahmin edilemez olduğundan yanlış bir yönlendirme de tersine dönebilir.

Yetkin Olmak

Emlakçılık eskisi sadece evi gösterip fiyatı söylemekten ibaret değildir. Bir emlakçının alıcının sorduğu her soruya cevap verebilecek ve doğru şekilde yönlendirebilecek nitelikte olması gerekmektedir. Aksi takdirde bu pratikliği yapamayanlar bu meslek için de yeterince yeterli düzeyde olmayabilir.


Gönenç Emlak Blog

Yorumlar

En çok İzlenilen yazılar

Ortak Kullanım Alanları

Mugla Marmaris Ciftlik Koyu

Marmariste Satilik Emlak Almak