Binada Saglamlık



BİNALARDA SAĞLAMLIK NASIL ANLAŞILIR?

Konuk yazarımız tarafından iletilen soruyu gündeme alarak yanıtlayan yazı Gönenç Emlak Şirketi tarafından paylaşıldı. Marmaris Blog yazılarına devam edeceğiz. Uzun yıllar zorluklarla biriktirilen paralarla insanlar güç bela bir ev sahibi olabiliyor. Tabii ev sahibi olmak bu kadar zor olunca evi alırken incelemelerde derinlemesine yapılıp doğru kararlar verilmeye çalışılıyor. İster ev alın ister kiralayın sağlam ve güvenilir yapılarda oturmayı istemek en doğal hakkınız. Peki bir binalarda sağlamlık, kullanılan malzemelerin kalitesi ve ömrü nasıl anlaşılır buna dair bir fikriniz var mı? Kiralama ya da satış işlemlerinden sonra mağduriyet yaşamak istemiyorsanız satıcıya güvenmek yerine sağlamlık hakkında kendi fikirleriniz olmalı. Yazımızda bir konutta ya da iş yerinde sağlamlık açısından bulunması gereken tüm özellikleri anlatacak ve size sağlamlığı test etmede püf noktalar vereceğiz.

Sağlam Bir Yapının Özellikleri

Bir konutta ilk bakışta anlayacağınız ya da anlamak için büyük dikkat gerektiren hatalar olabilir. İnşaat sektörünün içinde olmasanız da bir ev satın alırken aramanız gereken birkaç özellikle hatası en az konutu bulabilirsiniz.
  • Binaların ısı yalıtımı en önemli özelliklerdendir. Yalıtım en içeriden hem dışarıdan yapılabilmekle birlikte eğer yeni bir bina geziyorsanız yalıtım dış cepheden yapılmıştır. Yalıtımlı binaların dışına vurulduğunda içindeki strafor nedeniyle boğuk bir ses gelmektedir.
  • Daire gezilirken binada çatlaklar var mı buna dikkat edilmelidir. Henüz yeni yapılan bir binanın yapısında çatlaklar olması istenen bir durum değildir.
  • Eğer kullanılmış bir daire geziyorsanız tavan ve pencere kenarları size bu dairede sızıntı olup olmadığına dair işaret verebilir. Sızıntı olan dairelerde özellikle tavanlarda renklenmeler olmaktadır. Özellikle çatı katı dairelerde bu sıkıntı sıklıkla yaşanır.
  • Konut alma kararı verirken tüm prizleri ve elektrik sistemini bir aksaklık var mı diye kontrol etmelisiniz.
  • Binalarda deprem koruması, yangın merdiveni vb. ek korumalara can güvenliğiniz açısından dikkat etmelisiniz.
Sağlam Bir Daire Pahalı Mıdır?

Kişiler binalarda üst düzey kalitede malzeme kullanıldığında bazen çok yüksek fiyatlı olacağını düşünerek vazgeçebiliyor. Ancak şunu da göz önünde bulundurmanız gerekiyor, kalitesiz malzemeler size kullanım sırasında ekstra masraflar çıkaracaktır. Bu yüzden evinizi ilk aldığınızda en kaliteli ve sağlam yapı seçerek sonrasında rahat edebilirsiniz.

marmarisnews

Yorumlar

En çok İzlenilen yazılar

Marmariste Satilik Emlak Almak

Mugla Marmaris Ciftlik Koyu

Ortak Kullanım Alanları