Selimiye Gayrimenkul Piyasasi | Gonenc Emlak


Selimiye Yatırımcılar İçin Revaçta

Yatırtımcılar için muhtelif seçenekler içinde gayrımankul yatırımı kazandırır açıklaması Gönenç Emlak Şirketi tarafından yapıldı. Doğru zaman ve seçim sonuçları açısından daima başarılı olmuştur. Son yıllarda Selimiye emlak piyasası bölgemizde öne çıkmıştır. Özellikle Selimiye satılık arsa taleplerinin artışı, gösterilen ilgi boşuna değildir. İmar geçmemiş kadastro yolu henüz açılmamış Selimiye satılık arazi tipi yüksek metrajlı parseller ilgi odağıdır. 

Günümüzde emlak sektörü her ne kadar karlı bir sektör olarak görünse de farklı noktalardan etkilenen hassas dengeler fiyatların da dalgalanmasına sebep olabilmektedir. Yatırımı yapmak isteyenlerin de üstünde durması gereken bazı noktalar var. Peki karlı  yatırım nasıl yapılır?

Herkesin bildiği standart gibi emlak sektöründe konut alırken ucuza al pahalıya sat mantığıdır. Fakat ne yazık ki,  yanlış kullanmak da kişileri kar etmekten alıkoyup zarar etmeye sürüklüyor. Gayrimenkul sektöründe risk faktörleri her şeyden önce çok iyi analiz edilmelidir.Yatırımı tüm noktalardan değerlendirilip masaya yatırılmalıdır.  Dikkat gereken bazı ince noktalar var. Peki bunlar ne?

Gayrimenkul Yatırımı Önemli Unsurları

Emlak sektöründe yatırım yaparken bazı noktalarda daha hassas davranırsanız doğru  potansiyeli taşıyan bir yatırımda bulunduğunuzdan emin olabilirsiniz. Özellikle konut alırken;

* Tapunun sorunsuz bir tapu olmasına
* İmar ve iskan izinlerine
* Yapı kullanım belgesine
* Gayrimenkulün bulunduğu yerde ilerde kamulaştırma olup olmayacağına
* Konutlardaki zemin incelemelerinin yapılıp yapılmadığına
* Doğal afetlere karşı konutun dayanıklılığına

Gibi durumlara dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü bu noktalar satışı kolaylaştıracak, sizin kar etmenizi sağlayabilecek önemli noktalardır. Yatırım bir risktir, dolayısıyla emlak sektöründe de bu riskler en iyi şekilde değerlendirilip analiz edilmelidir. Bu analizi doğru yapanlar yatırımında kar elde edebilirler.

Yatırımcılar Ne Yapmalı?

Emlak yatırımcılarının karlı emlak yatırımı yapma konusunda titiz ve araştırmacı davranmaları bu noktada onların sahip olması gereken en temel özelliklerden olmalıdır. Peki emlak yatırımcıları bu sektörde ne yapmalı ve nasıl davranmalılar?

Acele verilen kararlar her zaman birçok noktanın atlandığı yatırımlardır. Bu yüzden yatırım yapmadan önce bahsettiğimiz maddeleri tek tek değerlendirmek ve satın aldığınız gayrimenkulün bu standartları taşıdığından emin olmalısınız. Binanın sahip olduğu özellikler binanın fiyatına denk mi size bir kar bırakacak mı bu nokta da iyi hesaplanmalı. Bu noktada satın alınan konutun yaşından yapısına, yapısından bulunduğu bölgeye kadar fiyatını etkileyen tüm faktörler yatırım fiyatıyla karşılaştırılıp bir kar planlaması oluşturulmalı ve bu noktada yapılan hesaplar sizi tatmin edebilmelidir. Ayrıca sabırlı olmak her zaman tüm sektörlerde olduğu gibi bu sektörde de en büyük avantajınız olacaktır.

Marmaris-Haber.com

Yorumlar

En çok İzlenilen yazılar

Marmariste Satilik Emlak Almak

Mugla Marmaris Ciftlik Koyu

Ortak Kullanım Alanları