Ruhsat Almak



Sıhhi Müesseseler Ne Gibi Özelliklere Sahip Olmalıdır?

Bilindiği gibi çevremizde hizmet ve gıda sektöründe birçok farklı sıhhi müessese bulunmak olup yetkili kurumlarca ruhsat almak isteyenler daha sonra da denetlenmektedir. Her biri farklı alanlarda hizmet vermekte olan bu kurumlar kimi zaman bulundukları bölgeler de insanlara veya çevreye ciddi zararlar verebilirken kimi zaman da hiçbir risk içermez. Marmaris Emlak Bülteni sektöre ilişkin konuları gündeme almaya devam ediyor. 

Örneğin bakkal, market, kasap, manav, nalbur, şarküteri veya tuhafiye gibi  kurumların çevreye veya insanlara kesinlikle bir zararları veya riskleri bulunmamaktadır. Selimiye Emlak Piyasasında dikkatle belediye bu konuda titiz çalışma yürütüyor.Bu sebeple yetkili kurumlar bu tarz iş yerlerini açmak isteyen kişiler yer konusunda herhangi bir zorluk yaşatmadan kurallara uyanlara yardımcı olmaktadır.

Çevre konusunda herhangi bir risk içermemekte olan bu tarz kurumlara genellikle sıhhi müessese adı verilmektedir. Günlük hayatta birçok farklı alanda karşımıza çıkmakta olan bu kurumlar gerek ürettikleri ürünler gerekse verdikleri hizmetler sebebi ile şehir merkezlerinde ve insanların sık olduğu yerlerde çok rahat bir şekilde hizmet verebilmektedirler. Bu sebeple açılacakları yer konusunda yasal olarak da herhangi bir kısıtlama ile karşılaşmamaktadırlar. Ancak bazı iş yerlerinde durum daha riskli olabilir.

Sıhhi Müesseseler Ne Gibi Özelliklere Sahip Olmalıdırlar?

Faaliyetleri sırasında çıkardıkları duman, koku, ses veya zehirli gazlar sebebi ile hem insanları hem de çevreyi ciddi bir şekilde risk altına atabilmekte olan işletmeler de bulunabilmektedir. Örneğin kimyasal üretim yapmakta olan bir fabrikanın şehir merkezine kurulması düşünülemez. 

Bu sebeple bu tarz yapılar çoğu zaman şehir dışında kurulmaktadır. Sıhhi müessese özellikleri taşıyan bu kurumlar aynı zamanda çok ciddi bir şekilde denetlenmekte ve verdikleri zararların minimum seviye de kalması amaçlanmaktadır. İşletmelerin sahip olmaları gereken özellikler kendilerine verilmekte olan iş yeri açma ruhsatı isimli belge de belirtilmektedir.

Ve bu kurumlar ruhsatlarında yer alan özellikleri taşıyıp taşımadıkları konusunda sürekli olarak takip altında tutulmaktadırlar. Her türlü işletme için geçerli olan bu belgeler de amaç işletmelerin hangi sınıfa girdiklerini belirlemek ve gerekli izinlerin ona göre verilmesini sağlamaktır. İş yeri açmak isteyen kişiler faaliyet alanlarını belirterek aldıkları izinlere göre iş yeri açacakları yeri seçebilmektedirler. Resmi kurumlar sıhhi müessese olmaya uygun kurumları belirleyerek gerekli izinleri de o şekilde vermektedirler.



Yorumlar

En çok İzlenilen yazılar

Marmariste Satilik Emlak Almak

Mugla Marmaris Ciftlik Koyu

Ortak Kullanım Alanları