Kaliteli Daire Nedir


Kaliteli Daire Özellikleri

Muğla Marmaris emlak piyasasında, 900.000-TL fiyatla alıcı bulan daireler, 1.750.000-TL fiyatla satılan konutlar bulunduğu gibi, alıcı bekleyen milyon euro üzerinde evler vardır. Arsa maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle inşaatlarda artık, kalitesiz yapı pek yapılmamaktadır. 2+1 dairelerin 300-350.000-TL'den başlaması, satabilme şansını yükseltebilmek için kaliteli olma mecburiyeti getirmektedir.

Belli bir standart üzerinde kaliteye sahip konutlar için lüks daire deyimi kullanılmaktadır. Lokasyon ise çok farklı bir parametre olmasına karşın önemli etkendir. Marmaris satılık daireler içinde en önemlileri plaja bakan evlerdir. Deniz manzaralı daireler tüm zamanlarda ilgi odağı olup, kendi talebini yaratan gayrimenkul tipidir. Olması gerekenlere bakalım.

Tercihan iki balkonu, kileri bulunmalıdır. Hazır mutfak yanı sıra birisi banyoda diğeri alafranga olmak üzere iki tuvaleti tercih edilmelidir..Ebeveyn olmak üzere en az 2 banyosu, yatak odası, çocuk odası, salon, oturma odası ile kapalı mutfak geniş metrajda yer almalıdır. Kalorifer, klima ihtiyaçtır.

Banyo dolapları ebeveyn banyosunda lavabo takımı bulunmalı, duş kabini, jakuzi, soyunma odası gereksinimi karşılanmalıdır.Güneş enerjisi, asansör, güvenlik kamerası, alarm sitemi bulunmalı, giriş ve ara katların aydınlatmasına dikkat edilmelidir. Islak zeminlerde birinci sınıf fayans veya mermer, diğer alanlarda parke tercih edilebilir.

Tüm yatak odalarına telefon hattı, televizyon merkezi bağlantısı, asgari altı adet priz girişi olmalıdır. Marmaris konut sektöründe de, giriş çelik diğerleri ahşap tercih edilerek kullanım, güvenlik ön plana alınmalıdır. 

Tapu masrafının tamamını anlaşma yapmadıysanız ödemeyiniz. Yasa gereği yüklenici yarısını ödemek zorundadır. Su tesisatı kaliteli firmaların ürünlerinden olmalıdır. Klozet ve lavabolar için de geçerlidir. Yani, kullanılan malzemenin niteliği, kalitesi, gayrimenkulün metrajı, yaşı ve mevki dairenin değerini belirlemede rol oynamaktadır. Daire satın alırken iyice araştırma yaparak karar vermek her zaman doğrudur. 


Yorumlar

En çok İzlenilen yazılar

Marmariste Satilik Emlak Almak

Mugla Marmaris Ciftlik Koyu

Ortak Kullanım Alanları