Marmaris Emlak // Gonenc Emlak Marmaris

1994 yılından beri profesyonel olarak Türkeye güney sahilleri ve Mugla çevresi emlak danışmanlık hizmetini aktif olarak Gonenc emlak Marmaris merkez ofisinde sürdürmektedir. Özellikle Marmaris Emlak sektöründe 19 yıldan  beri ayni adresde bulunan  tek emlak şirketi olması dikkat çekmektedir.
Emlak danışmanlığı yasalarla meslek olarak tam anlamıyla yerine oturmadığından kronik sorunlar yaşamaktadır. Çağdaş ülke seviyesinde hizmet kalitesi malesef çok uzaklarda bir hayaldir.
Son yıllarda bazı düzenlemeler yapılmış, ancak yetersizdir. Emlak piyasasına hizmen veren danışmanların, belirlenmiş kriterlere dahi uymadığı ve bu durumun yaygın olduğu gözlenmektedir.Zaten teşhisimiz ticari ahlak ile yakından ilintilidir.
Sadık müşteri kalmamıştır! Evini kiraya verecek olan, anahtarcıda kapı anahtarından 20 tane kopya yaptırarak tek tek emlakçılara! dağıtmaktadır. Evini kim kiraya verirse versin, gerisi önemli değildir.
Bu zihniyete hizmet edenler de, komisyonumu alayım gerisi de beni ilgilendirmez düşüncesindeler. Ne diyelim, al gülüm ver gülüm. Ucuz hizmetin kalitesi de o kadar olur. Müşteri de, yasaların zaafiyetini bilerek pek çok ev sahibini mağdur etmektedir. Kiracı kiraya veren ilişkilerini düzenliyen yasa yüksek sayıda dava sayısı nedeniyle gecikerek ilerlediğinden problemler katlanarak artış göstermektedir.  Bunların yanında sunulan hizmet kalitesinin yetersizliği ile pek çok insanın canı yanmaktadır. Marmaris Emlak sektöründe yaşayanlar, başına gelenlerden dinledikleri bu olaylara tanıkdır. Muğla çevresi, Selimiye Emlak sektörünü de benzer hikayeleri yaşayanlara sahipdir.
 Oysa doktorunuzu, avukatınızı seçerken nasıl özen gösteriyorsanız, danışmanınızı seçerken iki kat daha fazla dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde lades 'ler sık yaşanır. Avukatları doktorları denetleyen kurumlar mevcutdur. Ki bu mesleği icra edenler, Tıp ve Hukuk fakültelerinde eğitim almışlardır. Emlak danışmanlarının saygın meslek sahibi olmaları, kendi ticaret odalarına sahip, emlakçılık fakültesi öğrenimi görmelerinden geçer. Dileğimiz; İnşallah bu günleri de görürüz.
Ekonomist
Kemal Gonenc  

Yorumlar

Marmaris Emlak dedi ki…
Marmaris emlak sektörüne bakış yansıtılmış.

En çok İzlenilen yazılar

Marmariste Satilik Emlak Almak

Mugla Marmaris Ciftlik Koyu

Ortak Kullanım Alanları