Marmaris de yabancılara emlak satmak?

SIK SORULAN SORULAR
Yabancılar Türkiye de mülk alabilir mi?
Evet.Ancak; Türkiye Cumhuriyeti ile karşılık esasına göre anlaşma yapılmış ülke vatandaşları mülk satın alabilir.Son çıkan kanun ile bazı sınırlayıcı hükümler mevcutdur.Yabancı sermaye ortaklı şirketler de mülk satın alabilir.
Yabancıya mük satış işlem süresi nedir?
Normal koşullarda 3 ay sürmektedir.Beş ay süreyi aşabilmesi de mümkündür.Yurt dışında, (Belçika) bir yıla yakın bekleme olabilmektedir. İspanya gibi bazı ülkelerde süre kısadır. Güvenlik soruşturması yapılıyor mu?
Evet,Ege bölge Komutanlığı'nın satılacak mülk hakkında güvenlik bölge kapsamında olmadığına dair resmi yazısı gerekmektedir.
Alım satım işlemlerinde gerekli belgeler nelerdir?
SATICILAR İÇİN;
Tapunun aslı veya fotokopisi,vatandaşlık numarası,vergi kimlik numarası,nüfus kimlik kartı,satılacak mülkün DASK deprem sigorta poliçesi,ikametgah adresi,bir adet resim,telefon numarası.
ALICILAR İÇİN,
vatandaşlık numarası vrgi kimlik numarası,nüfus kimlik kartı,iki adet vesikalık resim,ikametgah adresi ve telefon numarası gerekir.Ayrıca mülk beyan değerini gösteren yazı Belediye'den alınmalıdır.
Satış işleminde giderler önceden bilinir mi?
Evet,alım ve satım vergi tutarı satılık mülk bedelinin %1.5 alım %1.5 satım olak üzere toplam %3 kadardır.Ek olarak döner sermaye gideri haricinde başka masraf yoktur.
Satış sonrası işlemler nelerdir?
Tapunun alınmasından sonra ilk yapılacak iş Belediye'de emlak beyannamesi verilmesidir.Verilmediği taktirde cezası vardır.DASK poliçesi eski mülk sahibi adına ve daha geçerlilik süresi de var ise;zeyilname tanzimi gerekir.Son olarak,elektrik ve su abonesinin,yeni mülk sahibi adına ilgili kurumlardan kayıt işleminin yapılmasıdır.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Yabancıların Marmariste mülk satın almasında konut kredisi kullanımı mümkün.
Unknown dedi ki…
Ekonomik krize rağmen yabancılar Marmaris de ev satın alıyorlar. İngilizler ağırlıktayken artık ruslar daha yoğun ilgi gösteriyor.

En çok İzlenilen yazılar

Marmariste Satilik Emlak Almak

Mugla Marmaris Ciftlik Koyu

Ortak Kullanım Alanları